16 Apr, 2010:
Lage consumptie van visolie beschermt al
Vis en visolie (EPA + DHA) geven zelfs al bij een consumptie, die de helft lager ligt dan de aanbeveling, een aanzienlijke bescherming tegen hart- en vaatziekten.
[Lees verder]
12 Apr, 2010:
Vitamine K2 geeft lager risico op overlijden door kanker
Een online gepubliceerde studie in The American Journal of Clinical Nutrition, laat zien dat een hogere consumptie van vitamine K2-rijke voeding in verband staat met een lager risico op overlijden door kanker [1].
In een grote cohortstudie werden 24.340 deelnemers tussen de 35 en 64 jaar meer dan tien jaar gevolgd om het optreden van kanker en het overlijden daaraan in beeld te brengen, in relatie tot de consumptie van vitamine K uit voeding.
Alle deelnemers waren bij aanvang van de observatieperiode vrij van kanker.
[Lees verder]
1 Apr, 2010:
Visolie met glucosamine verlicht pijn bij artrose
In een Duits onderzoek met 177 patiënten met matige tot ernstige artrose aan de heup of knie kreeg de helft een combinatie van omega-3-vetzuren (EPA en DHA) met glucosaminesulfaat (1500 mg per dag) en de andere helft alleen glucosaminesulfaat.
[Lees verder]
| Vorige | Volgende |
Blijf op de hoogte van het nieuws van Gezondheidsvriend
RSS toevoegen aan reader